Johannes Baun
Generalsekretær i Bibelselskabet, Rødovre

Onsdag d. 9. februar 2022 kl. 10.00 – 12.00
Bibelen som litteratur
Bibelen siger ikke meget om litteratur, men den benytter sig selv af litterære former og genrer i rigt mål – salmer, ordsprog, lignelser, billeder, metaforer, genkommende temaer. Vi skal dykke ned i, hvad de bruges til, hvad de bidrager med, og hvad de kan betyde for vores forståelse af Bibelens budskab.

 

Onsdag d. 16. februar 2022 kl. 10.00 – 12.00
Kristendommen læst udefra
Gennem tiden har mange forfattere kredset om kristendommen og betragtet den fra alle tænkelige vinkler – udefra. Vi vil se nærmere på eksempler fra bl.a. Henrik Pontoppidan, Pär Lagerkvist, P.O. Enquist, Thomas Mann og José Saramago.

Onsdag d. 23. februar 2022 kl. 10.00 – 12.00
Kristendommen læst indefra.
Gennem tiden har mange forfattere kredset om kristendommen og betragtet den fra alle tænkelige vinkler – indefra. Vi vil se nærmere på eksempler fra bl.a. John Bunyan, Fjodor Dostojevskij, C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien, Torgny Lindgren og Marilynne Robinson.

Onsdag d. 2. marts 2022 kl. 10.00 – 12.00
Bibelens bedste romanfigurer.
Som vi har set, har bibelske personer været på rollelisten i talrige litterære værker. Hvordan tager de sig ud, hvis vi møder dem i deres oprindelige sammenhæng – med litterære briller? Giver det mening at betragte dem som sande romanfigurer?