Mandag d. 9. januar 2023 kl. 10.00 – 12.00

Det bibelske håb

Uffe Kronborg
Sognepræst, Ansgarskirken

Håb er som en rød tråd vævet igennem hele Biblen. Håb for dagen i dag, for morgendagen og håb om det fuldkomne, som vi længes efter. Gud bærer selv navnet: Håbets Gud. Vi har som kristne fået del i et levende håb ved Jesu opstandelse fra de døde. Ja, hele skaberværket og økologien venter med håb og længsel efter den fuldkomne harmoni.
Vi skal i undervisningen se på, hvordan de bibelske skrifter inviterer os ind i denne frydefulde dimension af håb – til tro, livsmod, taknemlighed og forventning.

Mandag d. 16. januar 2023 kl. 10.00 – 12.00

Et håb på størrelse med en myg

Merete Bandak
Forfatter, salmedigter

Hvad sker der med håbet når der ikke mere er noget håb om overlevelse. Ved livskatastrofer som pludselige dødsfald trækkes tæppet væk under fødderne på en, og det skal vise sig hvor det kristne håb befinder sig. I 2017 skrev jeg en roman om en kvinde som pludselig mister, og den trækker delvist på mine egne erfaringer fra 2015. Romanen skrev jeg for at huske, for at glemme og for at bearbejde.
Død, håb, opstandelse er siden blevet tilbagevendende temaer i mange af mine salmer.

 

Mandag d. 23. januar 2023 kl. 10.00 – 12.00

Sjælesorg og håb

Louise Høgild Pedersen
Underviser i latin og sjælesorg, Dansk Bibel Institut

Vi har brug for håb, men nogle gange virker alting håbløst. Dette foredrag vil belyse hvad sjælesorg er, hvem sjælesorg er for, og hvorfor vi har brug for den. Vi skal være sammen om, hvordan vi er der for mennesker, som har mistet håbet.

Mandag d. 30. januar 2023 kl. 10.00 – 12.00

Viktor Frankl: Håb i koncentrationslejren

Ingeborg Kappelgaard
Pensionist, cand. pæd., højskolelærer, m.m.

En psykiater oplever koncentrationslejren og beskriver den almindelige fanges lidelse. Hvordan overleve og bevare menneskeværdigheden?
Viljen til mening: Frankls logoterapi siger, at menneskets hovedopgave er at opfylde en mening og at virkeliggøre værdier.